Carpaccio z červené řepy

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Filip Šarocha

Prostreno! XV (1) 27. 1. pred
Carpaccio z červené řepy

reklama

Suroviny

červená řepa
divoké koření
kozí sýr
vlašské ořechy
Mléko
Cukr
Sůl

Postup

Řepu opláchneme a uvaříme ve vodě, poté ji zabalíme do alobalu spolu s divokým kořením. Dáme do trouby vyhřáté na 190 stupňů C. Po upečení necháme vychladit, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme na talíře, osolíme. Kozí sýr rozpečeme v troubě. Vlašské ořechy nasekáme najemno, orestujeme na pánvi, přidáme mléko, cukr a vyšleháme do pěny. Řepu podáváme s rozpečeným sýrem a ořechovou pěnou.

reklama