Červená řepa s kozím sýrem a opraženými piniovými oříšky

Lehký předkrm v podobě carpaccia chutnal i těm, co normálně řepě ani kozímu sýru neholdují.

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Robin Juppa

Prostřeno! XII (14) 18.11. předkrm
Červená řepa s kozím sýrem a opraženými piniovými oříšky

reklama

Suroviny

1 ksčervená řepa
100 gjemný kozí sýr
1 hrstrukola
100 mlOlivový olej
2 ksPomeranč
1 ksCitron
2 lžíceMed
3 lžícetřtinový cukr
balzamikové glazé
trošku mléka
Sůl
Pepř
piniové oříšky

Postup

Červenou řepu očistíme a se šťávou z pomerančů, citronu, medem a třtinovým cukrem dáme vařit asi na hodinu. Řepu uvaříme doměkka. Poté ji scedíme a po vychladnutí nakrájíme na tenké plátky.

Kozí sýr rozmícháme s mlékem a dochutíme solí a pepřem. Řepu naaranžujeme na talíř, poklademe rukolou a pokapeme olivovým olejem. Z kozího sýru vytvarujeme nočky a přidáme je na talíř. Nakonec posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky a zakapeme balzamikovým glazé.

reklama