Korpus
- sušenka 250 g
- máslo 1 dávka
Náplň
- cukr 1 kus
Poleva
- jahoda 300 g
- cukr 4 polévkové lžíce
- citronová šťáva 2 lžíce
- želatina 1 balení
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme náplň: smícháme sýr s cukrem, zašleháme vejce, vyšlehanou smetanu a vanilkový cukr. Všechny karamelky dáme do misky, dno zalijeme smetanou a dáme na minutu a patnáct sekund do mikrovlnky, poté řádně rozmícháme. Tento karamel přidáme do poloviny připravené náplně.
Poté si připravíme korpus. Rozdrtíme sušenky a zalijeme rozehřátým máslem. Výslednou hmotu namačkáme na dno formy a dáme zapéct na deset minut do trouby. Necháme chvíli vychladnout a poté na korpus nalejeme náplně. Vše dáme zapéct na 35 minut do horké trouby na 160 °C.
Na polevu:
300 g jahod
4 polévkové lžíce cukru moučky
2 lžíce citronové šťávy
1 balení želatiny v plátcích
Jahody rozmixujeme (rozmačkáme) a dáme je provařit, přidáme cukr a citronovou šťávu. Do hmoty vmícháme želatinu připravenou podle návodu. Tímto pyré poléváme vychlazený a ztuhlý cheesecake.