Játrové knedlíčky
- drůbeží játra 100 g
Head
- cibule 1 kus
- kořenová zelenina 300 g
Head
- sůl 1 špetka
Játrové knedlíčky
- strouhanka 1 dávka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
Na trošce oleje osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme ořez a koření, zalijeme 2,5 litry vody a vaříme doměkka
Maso a skelet vyndáme a později přidáme játrové knedlíčky, domácí nudle a chvíli ještě povaříme
Na játrové knedlíčky všechny suroviny rozmixujeme, zahustíme strouhankou, tvoříme pevné kuličky, které zavaříme do polévky
Hotové jsou, když vyplavou na hladinu
Na nudle zpracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenkou placku
Necháme ji chvíli proschnout, krájíme na pruhy a poté na tenké nudle