Drůbeží polévka s játrovými kendlíčky

Paní Jaroslava si kuře rozporcovala na prsní a stehenní řízky a ze zbytku uvařila polévku, což je hospodárný způsob na zpracování kuřete.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jaroslava Klvačová

Prostřeno VIII (12) Brno 6.11. 2013 polévka
Drůbeží polévka s játrovými kendlíčky

reklama

Suroviny

400 gkuřecí ořezy
1 kusstředně velká cibule
300 gKořenová zelenina
6 kuličeknové koření
6 kuličekcelý černý pepř
1 špetkaSůl
játrové knedlíčky:
100 gdrůbeží jatra
4 stroužkyČesnek
1 kusmalá cibule
1 kusVejce
2 lžičkyMajoránka
2 lžícepolohrubá mouka
1 dávkastrouhanka na zahuštění
1 špetkasůl a pepř
domácí nudle:
1 kusVejce
200 gpolohrubá mouka
1 lžičkalžička

Postup

Na trošce oleje osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme ořez a koření, zalijeme 2,5 litry vody a vaříme doměkka

Maso a skelet vyndáme a později přidáme játrové knedlíčky, domácí nudle a chvíli ještě povaříme

Na játrové knedlíčky všechny suroviny rozmixujeme, zahustíme strouhankou, tvoříme pevné kuličky, které zavaříme do polévky

Hotové jsou, když vyplavou na hladinu

Na nudle zpracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenkou placku

Necháme ji chvíli proschnout, krájíme na pruhy a poté na tenké nudle

Polévka:
Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

reklama