Farmářova sekaná s vejci

Oblíbenou sekanou vejce, vykukující jako drahokam uprostřed, povýší na ušlechtilý kousek. A když dostane vláčně křupavý kabátec à la svíčková Wellington, můžeme mluvit i o povýšení do šlechtického stavu à la Prima Fresh.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Prima Fresh

Farmářova sekaná recept
Farmářova sekaná s vejci

reklama

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu Prima FRESH plné nových, svěžích receptů, které je radost vařit, najdete v prodeji již od 8. března.

 

Suroviny

1 kssyrové vejce na potření
500 gmleté maso (směs)
Sůl
3 ksstředně velká vejce uvařená na měkko
Pepř
1 svazekpetrželka
1 ksvelké jablko (oloupané a nastrouhané)
2 lžíceZakysaná smetana
1 lžícekremžská horčice
několik lžicStrouhanka
50 gkvalitní tvrdý sýr (čedar/ementál)
300 gListové těsto
kmín

Postup

Troubu předehřejte na 200 °C. Maso dejte do mísy a promíchejte s jablkem, hořčicí, nastrouhaným sýrem, okořeňte a zahustěte strouhankou tak, abyste získali vláčnou a tvárnou hmotu.

Pokud nemáte rozválené těsto, vyválejte ho na plát velikosti asi 30 x 45 cm a výšce ½ cm. Doprostřed těsta rozložte polovinu masa a okraje potřete rozšlehaným syrovým vejcem. Na maso naskládejte podélně za sebou uvařená vejce, zakryjte zbylým mletým masem a rukama vytvarujte do podlouhlého válečku. Sekanou pak zabalte do těsta a spoj asi centimetr přeložte přes sebe. 3. Kratší konce těsta zahrňte pod sekanou, aby vznikl úhledný balíček. Potřete ho vajíčkem, těsto několikrát propíchněte a posypte hrubou solí a kmínem.

Sekanou pečte asi 50 minut až 1 hodinu, před podáváním ji nechte nejméně 15 minut chladnout. Podávejte krájenou na plátky.

reklama