Francouzská cibulačka

I polévka pocházela z Francie, byla horká, Tomášovi se ale připálila cibule, takže lépe dopadla pondělní polévka od Míši.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Tomáš Pouzar

Prostreno! XV (11) 7.4. pol
Francouzská cibulačka

reklama

Suroviny

Sůl
1 kgCibule
Pepř
250 mlbílé suché víno
50 gMáslo
1 lžíceCukr
Tymián
hladká mouka
750 mlVývar
Parmezán
krutony

Postup

V hrnci si rozpustíme máslo, do kterého přidáme nakrájenou cibuli. Cibuli zlehka osolíme a přidáme lžičku cukru (pomůže karamelizace). Až bude cibulka zkaramelizovaná, zaprášíme ji moukou a podlijeme vínem. Poté, co se víno částečně vyvaří, podlijeme vývarem a přidáme špetku tymiánu. Nakonec polévku dle chuti osolíme a opepříme.

reklama