Gratinované lesní plody

Šmudlanka je drobenka. Pro lesní chuť vyvařil Milan Drobný v mléce na vanilkový krém šišku

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Milan Drobný

VIP Prostřeno VII (6) Drobný dezert
Gratinované lesní plody

reklama

Suroviny

1 dávkaMléko
1 balenívanilkový pudink
1 dávkaCukr
1 balenívanilkový cukr
1 dávkamaliny
1 dávkaMáslo
1 dávkahrubá mouka
1 kussmrková šiška

Postup

Třetinu mléka si odlijeme do misky a rozmícháme s vanilkovým pudinkem a cukrem

 Zbytek mléka dáme vařit se smrkovou šiškou

Začne-li se mléko vařit, pozvolna vlijeme druhou část a vaříme do zhoustnutí

Ohřejeme lesní plody

Vanilkový krém nalijeme na talíř, doprostřed nandáme ovoce a celé posypeme domácí drobenkou

 Na domácí „šmudlenku“ (drobenku) v míse prohněteme máslo s cukrem a hrubou moukou

Dezert:

Gratinované lesní plody s vanilkovým pohlazením a domácí „šmudlankou"

reklama