Suroviny
- mrkev
- petržel
- celer
- polévkové koření
- máslo
- hladká mouka 2 lžíce
- vejce 3 ks
- nové koření 2 kuličky
- černý pepř 3 kuličky
- libeček 2 snítky
- sůl
- pepř
- petrželka (nebo pažitka na ozdobu)
Postup přípravy
- Nakrájíme si najemno kořenovou zeleninu, přidáme nové koření, celý pepř a dáme vařit do litru a půl vody.
- Necháme povařit, až je zelenina měkká. Stranou si uděláme klasickým způsobem z másla a mouky jíšku, kterou naředíme mlékem, nakonec do jíšky rozklepneme vajíčka.
- Mícháme, až se vytvoří „hadry“.
- Obsah rendlíku přimícháme do zeleninové polévky, smícháme, dochutíme polévkovým kořením a podáváme sypané pokrájenou zelenou natí.
Autor receptu: Alena Turková