Hanácký bramborový salát a maso dvou barev

Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

Prostřeno - 3-7.5. 2010 - Jitka Jílková - Hanácký bramborový salát
Hanácký bramborový salát a maso dvou barev

reklama

Postup

Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek dáme povařit do vývaru. Poté nalijeme na brambory a necháme asi 15 minut odstát. Pak slijeme. Přidáme uškvařenou anglickou slaninu a smíchaný ocet, olej a hořčici. Na závěr přidáme hlávkový salát.

  Maso dvou barev

Ingredience: 5 plátků krkovice5 plátků kuřecího masasůlpepřhladká mouka

postup:

Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce a dáme zprudka péct. Pak je dáme dodělat do trouby pod pokličku. Omáčka k masu:

Do kastrolku dáme trošku výpeku z masa, přidáme nakládanou zeleninu, lehce povaříme a zahustíme vodou a moukou.

Hanácký bramborový salát

 

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • 1 hlávkový salát
  • 250 dkg anglické slaniny
  • 1 cibule
  • česnek
  • vývar
  • ocet
  • olej
  • hořčice
  • sůl
  • pepř

reklama