Hovězí líčka na červeném víně s bramborovým pyré

Hlavní chod byl výborný chuťově, ale naprosto nedostatečný vzhledově. Jídlo tak dlouho vařené by si zasloužilo lepší servis, protože jíme i očima.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Tomáš Pouzar

Prostreno! XV (11) 7.4. hl ch
Hovězí líčka na červeném víně s bramborovým pyré

reklama

Suroviny

1 kghovězí líčka
Sádlo
mrkev
Petržel
celer
1 ksCibule
500 mlčervené suché víno
řajčatový protlak
nové koření
Bobkový list
celý pepř
Vývar

Postup

Hovězí líčka zatáhneme na rozpáleném sádle a pak vyndáme z pekáče. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a necháme orestovat a poté přidáme cibuli. Zelenina musí zkaramelizovat!. Líčka vrátíme zpět do pekáče a přimícháme protlak. Vše necháme mírně spojit a podlijeme vínem. Vino necháme zredukovat a poté podlijeme vínem ještě jednou pro silnější chuť omáčky. Poté podlijeme vývarem a přidáme koření. Pozvolna vaříme až 3-4 hodiny. Koření můžeme po hodince vyndat a popřípadě podlít dalším vývarem. Hotová líčka podáváme s bramborovou kaší.

reklama