Hovězí maso s bramborami

Arménský pokrm, v němž se maso a brambory dělají ke konci dohromady, až skoro nezbyde žádná šťáva.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Suzana Melkumyan

Prostreno! XV (15) 2.5. hl ch
Hovězí maso s bramborami

reklama

Suroviny

2 kghovězí přední bez kosti
1 kgbrambory
0,5 kgCibule
Koriandr
1 ksBobkový list
2-3 lžíceřajčatový protlak
100 gMáslo
Sůl
Pepř

Postup

Maso naporcujeme a dáme vařit, přidáme bobkový list, osolíme a vaříme, dokud maso nebude měkké. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na čtvrtky, cibuli nakrájíme na jemné proužky, osmažíme na másle, přidáme uvařené maso, zamícháme a smažíme deset minut. Nakonec přidáme rajčatový protlak a brambory, opepříme, zamícháme a zalijeme vývarem, vaříme do změknutí brambor. Nakonec přidáme najemno nakrájeny koriandr.

reklama