Hovězí na houbách s rýží

Klasika, která zarmoutí snad jen ty, co nejedí houby. Tady se ale naštěstí nikdo takový nenašel

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Oldřich Navrátil

VIP Prostřeno V (30) Navrátil - hl. jídlo
Hovězí na houbách s rýží

reklama

Suroviny

1 dávkakousek slaniny (cca 100 až 150 g)
1 dávkasůl a pepř
5 kusůCibule
4 kusyplátky hovězího masa
1 dávkaOlej
1 dávkačerstvé houby
na přílohu:
1 kushrnek rýže
1 dávkatroška oleje
2 kusyhrnky vody
1 dávka2 půlky cibule, do které zapícháme hřebíček

Postup

1

Slaninu opečeme na mírném ohni, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme ji do tmava, ale pozor! Nespálit! Přidáme trošku oleje a v širším kastrolu orestujeme plátky masa, které jsme si naklepali, na okrajích nařízli, osolili a opepřili

Vsypeme pokrájené houby, zalijeme troškou vody a dusíme do měkka

Nakonec podle potřeby omáčku zahustíme jíškou a dochutíme

Podáváme s rýží

2

Rýži propláchneme, do kastrolu nalijeme trochu oleje a rýži opražíme

Když zbělá, zalijeme ji vodou, osolíme, vložíme cibuli s napíchaným hřebíčkem a pomalu vaříme

Až se voda vyvaří, zakryjeme rýži pokličkou a uchováváme teple (pod peřinou) až do podávání

Hlavní chod:

Hovězí na houbách s rýží

reklama