Hovězí vývar s játrovou rýží

Na játrovou rýži může být zavářka o něco řidší, než na klasické knedlíčky.

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Pavel Čech

Prostřeno! XII (4) 8.9. polévka
Hovězí vývar s játrovou rýží

Suroviny

250 ghovězí žebra
250 gjátra
Sůl
1 ksVejce
Česnek
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
Mouka
Strouhanka
1 ksCibule
Pepř
nové koření
Reklama

Postup

Hovězí žebro uvaříme doměkka s cibulí a částí zeleniny. Na knedlíčky pomeleme játra a smícháme s kořením, vejcem a strouhankou (v případě potřeby) na řidší těsto. Přes síto dáme na chvilku ke konci povařit do vývaru. Zvlášť si orestujeme zeleninu, kterou přidáme do vývaru a podáváme, ozdobené zelenou petrželkou.

Reklama
Reklama