Hovězí vývar s nudličkami a knedlíčky

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Barbora Škodová

Prostreno! XIV (15) 24.11. pol
Hovězí vývar s nudličkami a knedlíčky

reklama

Suroviny

500 ghovězí žebra
Kořenová zelenina
Vejce
2 ksVejce
1 hrnekhrubá mouka
Sůl
250 ghovězí játra
1/2 hrnkuStrouhanka
3 stroužkyČesnek
Majoránka
hrubá mouka

Postup

Maso opláchneme, vložíme do hrnce spolu s kořenovou zeleninou a vaříme až čtyři hodiny. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky, rozemeleme játra, přidáme strouhanku, vejce, česnek, majoránku a sůl, vše smícháme dohromady a vypracujeme knedlíčky. Dále si připravíme těsto na nudličky, smícháme hrubou mouku, vejce a sůl. Těsto rozválíme, necháme oschnout a poté krájíme jemné nudle. Jakmile je polévka hotová, zeleninu a maso nakrájíme do vývaru, přidáme játrové knedlíčky a necháme povařit. Nudle si uvaříme vedle v hrnci a můžeme podávat.

reklama