Hráškový krém s limetkou

I hrášková polévka je poslední dobou hodně oblíbená, minimálně v pořadu Prostřeno!

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Dagmar Tonková

Prostreno! XV (16) 12.5. pol
Hráškový krém s limetkou

reklama

Suroviny

2 balenímražený hrášek
1 ksCibule
tuk na osmažení cibule
smetana 31%
kuřecí vývar
1 ksZakysaná smetana
petrželka
Parmezán
1/2limetka
polévkové koření
Sůl
Pepř

Postup

Nejprve si připravíme kuřecí vývar z masa, koření a kořenové zeleniny, který použijeme i v omáčkách k hlavnímu chodu. Poté si nakrájíme cibuli, kterou zpěníme a přidáme hrášek. Zalijeme horkou vodou, povaříme a poté umixujeme na jemný krém. Přidáme necelý litr vývaru, můžeme přilít i vodu. Dále zjemníme smetanou a šťávou z poloviny limetky. Lehce přistrouháme i kůru z důkladně omyté limetky. Dle potřeby můžeme zahustit dvěma lžícemi mouky rozmíchané v mléce. Dochutíme polévkovým kořením. Podáváme se zakysanou smetanou, petrželkou a hoblinky parmazánu.

reklama