Involtini di melanzane

Ital Giorgio chtěl ze své rodné kuchyně představit i jiná jídla než těstoviny a povedlo se mu to. Gratinovaný lilek s focacciou hostům moc chutnal.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Giorgio Sergi

Involtini di melanzane
Involtini di melanzane
Reklama

Postup

Lilek oloupejte a podélně nakrájejte na plátky, které posolte a dejte na papírové utěrky (odsajete tak hořkou vodu, kterou lilek pustí).

 

 

Pak plátky opečte na olivovém oleji a nechte přebytečný olej odsát papírovými utěrkami. Místo smažení jej můžete také ugrilovat – odlehčená verze.

 

 

Na každá opepřený plátek dejte uzeniny, sýr, strouhaný parmazán, bazalku a zaviňte.

 

 

Do zapékací misky dejte tenkou vrstvu připravené tomatové omáčky sugo, na ni pak položte závitky, pokryjte vrstvou rajčatové omáčky a posypte parmazánem. Zapékejte v předehřáté troubě při 200 stupních asi 10 až 15 minut.

 

 

V jednodušší variantě můžete lilek a další ingredience vrstvit jako lasagne.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama