Coleslaw
- zelí 1/2 hlávky
Hranolky
- olej 100 ml
Burger
- polníček 100 g
Coleslaw
- celer 2 ks
Hranolky
- rozmarýn 1 lžíce
Burger
Postup přípravy
Připravíme si dresink k italskému burgeru: smícháme bílý jogurt se solí, pepřem a česnekem. Na dresink do farmářského burgeru smícháme hořčici a med.
Nyní si na kapce oleje necháme zesklovatět cibulku a přidáme cukr, aby zkaramelizovala. Na pánvi také opečeme slaninu a dáme bokem. Z masa vytvarujeme pět burgerů. Ve středu každého karbanátku uděláme centimetrový důlek. Osolíme, opepříme a potřeme placky olejem z obou stran. Vložíme na rozehřátou pánev a pečeme, dokud maso není středně propečené. Až je maso hotové, dáme na něj mozzarellu nebo čedar a necháme sýr roztéci.
Bulky si podélně rozkrojíme, potřeme dresinkem podle typu burgeru. Do italského dáme kolečka rajčat a polníček, do farmářského přidáme maso, zkaramelizovanou cibulku a slaninu.
Hranolky: Olej smícháme v míse se solí, sýrem a rozmarýnem. Přidáme nakrájené brambory a vše promícháme. Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova při 180°C asi 30-40 minut.
Coleslaw: Nakrouháme zelí a mrkev, cibuli a řapík nadrobno nakrájíme. Smícháme s majonézou, citronovou šťávou, cukrem, solí a pepřem dle chuti.