Kachní rillettes

Předkrm u Terezy měl jistě o dost kalorií víc než včerejší Zuzanino jídlo, ale byl moc dobrý a lákavě a vtipně naservírovaný.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Tereza Havelková

Prostreno! XIV (4) 7.9. pred
Kachní rillettes
Reklama

Postup

Kachní stehna osolíme, opepříme, naložíme do kachního sádla a dáme je pomalu péct (konfitovat) do rozehřáté trouby, minimálně na pět hodin na cca 130 C. Sádlo by mělo jen lehce probublávat, proto ho raději zkontrolujte a teplotu trouby podle toho upravte. Až budou stehna hotová, vyndáme je ze sádla a dáme je vychladit. Poté obereme maso od kosti. Na kachním sádle orestujeme jarní i normální cibulku, přidáme trochu kmínu a česneku. Obrané maso nasekáme najemno a přidáme do základu. Zlehka orestujeme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a petrželku. Dáme vychladit. Podáváme s okurčičkami a pečivem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama