Křehká palačinka s krémem mascarpone a jahodovým pyré
Oblíbený moučník byl i součástí zábavy. Kdo umí nejlépe obracet palačinky?
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
1 l | plnotučné mléko |
5 ks | Vejce |
600 g | hladká mouka |
1 špetka | Sůl |
olej na smažení | |
500 g | čerstvé jahody |
200 g | cukr krupice |
250 g | Mascarpone |
200 g | Zakysaná smetana |
cukr moučka |
Postup
Palačinkové těsto si připravíme z mléka, vajec a hladké mouky. Všechny suroviny dokonale promícháme se špetkou soli a necháme aspoň deset minut odstát. Ještě jednou promícháme a poté smažíme z obou stran palačinky na malém množství rostlinného oleje.
Krém mascarpone a zakysanou smetanu smícháme se 100 g krupicového cukru a necháme řádně rozležet v chladu.
Jahodové pyré: Čerstvé jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme se zbývajícím krupicovým cukrem, dáme vychladit do ledničky. Pyré musí být krémové.
Servírujeme na talíři vedle do trojúhelníku přeložených palačinek.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací