Krémová polévka z kořenové zeleniny

Krémová polévka z kořenové zeleniny není až tak častou krémovou polévkou, ale při správném poměru surovin a dochucení může u hostů zabodovat.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Nikol Podstupková

Prostřeno X (12) praha 5.11. 2014 polévka
Krémová polévka z kořenové zeleniny
Reklama

Postup

Na olivovém oleji opražíme cibulku dozlatova, přidáme nadrobno pokrájenou kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme a přelisujeme česnek

Po chvíli zalijeme vroucí vodou a vaříme, dokud zelenina úplně nezměkne

Dochutíme a necháme vychladnut

Po vychladnutivymixujeme dohladka, aby byla polévka krémová

Těsně před podáváním polévku ohřejeme a podáváme ozdobené smetanou

Polévka

Krémová polévka z kořenové zeleniny

 

Ingredience:

4–6 mrkví
2x petržel
1 celer
3x cibule
česnek
sůl
pepř
koření podle chuti
olivový olej

 

Reklama
Reklama