Kuřecí kapsa s kopřivou

Nádivka připomínající špenát byla skutečně z kopřiv. Byla by dobrá i s krémovým sýrem, bylinkami či s přidáním bílého pečiva

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Vlastislav Stredný

Prostřeno V (25) Karlovy Vary - 18.6.2012 hl.jidlo
Kuřecí kapsa s kopřivou

reklama

Suroviny

1 kgkuřecí prsa
100 gslanina na plátky
2 kusyCibule
300 gčerstvé kopřivy
1 špetkazelený pepř naložený
100 gMáslo
50 ghladká mouka
100 mlsmetana na vaření 12%
15 kusůmenší nové brambory
5 kusůČesnek
1 kusCibule
1 špetkaSůl
1 špetkapepř mletý

Postup

Kuřecí prsíčka očistíme, odblaníme a prořízneme tak, aby nám vznikla kapsa

Maso osolíme a opepříme i zevnitř a necháme hodinku rozležet v lednici

Čerstvé kopřivy dáme do hrnce a přivedeme k varu, vaříme asi 20 minut

Poté je scedíme a pokrájíme nadrobno, na polovině másla zpěníme cibulku nadrobno nakrájenou a přidáme kopřivy, dusíme 10 minut, pak přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme

Do kuřecí kapsy vložíme plátek slaniny a plníme směsí z kopřiv, kapsu uzavřeme párátkem

Takto připravené maso dáme do pekáčku a podlijeme je vodou a dusíme v troubě asi 20 minut při 180 stupních

Maso vyjmeme a do výpeku přidáme druhou polovinu másla a hladkou mouku, prohřejeme a rozředíme vodou, přidáme zelený pepř a šťávu povaříme 10 minut, nakonec přidáme smetanu na zjemnění

Servírujeme s brambory ve slupce, prsa rozpůlíme, aby vynikla mozaika, a přelijeme pepřovou omáčkou

Hlavní chod

Kuřecí kapsa s kopřivovou nádivkou na zeleném pepři, vařený brambor ve slupce

reklama