Suroviny
Postup přípravy
Kuřecí prsíčka očistíme, odblaníme a prořízneme tak, aby nám vznikla kapsa
Maso osolíme a opepříme i zevnitř a necháme hodinku rozležet v lednici
Čerstvé kopřivy dáme do hrnce a přivedeme k varu, vaříme asi 20 minut
Poté je scedíme a pokrájíme nadrobno, na polovině másla zpěníme cibulku nadrobno nakrájenou a přidáme kopřivy, dusíme 10 minut, pak přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme
Do kuřecí kapsy vložíme plátek slaniny a plníme směsí z kopřiv, kapsu uzavřeme párátkem
Takto připravené maso dáme do pekáčku a podlijeme je vodou a dusíme v troubě asi 20 minut při 180 stupních
Maso vyjmeme a do výpeku přidáme druhou polovinu másla a hladkou mouku, prohřejeme a rozředíme vodou, přidáme zelený pepř a šťávu povaříme 10 minut, nakonec přidáme smetanu na zjemnění
Servírujeme s brambory ve slupce, prsa rozpůlíme, aby vynikla mozaika, a přelijeme pepřovou omáčkou