Kuřecí vývar

Přestože vývar působil celkem chudě, byl chutný a silný. Pepa skelety neobíral, maso dostali místo hostů totiž pejsci.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Josef Nesvorný

Prostreno! XIV (20) 17. 1. pol
Kuřecí vývar

reklama

Suroviny

Sůl
1 ksCibule
kuřecí skelety
1 ksmrkev
mletý pepř
Nudle
celer
1 ksPetržel
4 ksBobkový list
nové koření

Postup

Skelety opláchneme ve studené vodě a dáme do hrnce, přidáme cibulí, bobkový list, nové koření a celý pepř, vaříme do změknutí masa. Kořenovou zeleninu pokrájíme a uvaříme zvlášť. Potom vývar přecedíme a necháme vychladnout skelety, které obereme. Obrané maso dáme do vývaru spolu se zeleninou a dáme vařit. Až zelenina změkne, dochutíme solí a pepřem. Ke konci vaření přidáme čerstvou petrželku. Zvlášť v hrnci si uvaříme nudle do polévky.

reklama