Kuřecí závitky na italský způsob s bramborovým pyré

Náplň závitků tvoří mozzarella, sušená rajčata a italské koření, druhá náplň je česneková – ta chutnala hostům více.

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Gabriela Bendová

Prostřeno! XIII (4) 8.2. hl. chod
Kuřecí závitky na italský způsob s bramborovým pyré

reklama

Suroviny

500 gkuřecí prsa
2 ksMozzarella
sušená rajčata
Pažitka
3 stroužkyČesnek
Tymián
Oregano
chilli
200 gSlanina
Olej
brambry
1/4 kostkyMáslo
300 mlvlažné mléko

Postup

Plátky kuřecích prsou očistíme, naklepeme, nasolíme a opepříme a dáme do lednice, nejlépe přes noc.

Druhý den si si připravíme náplně. První náplň je z rozmačkaného česneku, nasekané pažitky, tymiánu, oregana a trochy chilli a oleje. Maso směsí potřeme zavineme, zabalíme do slaniny a svážeme nití.

Na další závitek nakrájíme mozzarellu na kostičky a sušená rajčata na kousky, to smícháme, poklademe na maso, zavineme do slaniny a zavážeme nití.

Závitky na oleji zatáhneme, aby slanina získala barvu, vložme do pekáčku, podlijeme výpekem z pánve a pečeme na 180-200 stupňů asi 30-45 minut, dokud se nám maso nezdá hotové.

Na pyré si uvaříme brambory, rozmačkáme je se čtvrtkou kostky másla a ručním mixérem vypracujeme, přidáváme mléko: pyré nesmí být tuhé ani tekuté. Pokud se nám zdá, že jsou v pyré stále moc velké kousky brambor, můžeme je propasírovat.

reklama