Letní dotek

Hosté se shodli na tom, že nejlepším chodem arménského menu byla Suzanina sladká tečka.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Suzana Melkumyan

Prostreno! XV (15) 2.5. dez
Letní dotek

reklama

Suroviny

200 govoce dle chuti
6 ksVejce
150 ghladká mouka
100 gCukr
1 ksKypřicí prášek
250 mlsmetana ke šlehání (33%)
400 gZakysaná smetana
1 ksvanilkový cukr
3 lžícemoučkový cukr

Postup

Piškot: Bílky oddělíme od žloutků, z bílků vyšleháme sníh, do žloutků přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Smícháme mouku s kypřicím práškem a pomalu přidáváme do žloutků, poté přidáváme po třech dávkách vyšlehaný sníh a mícháme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů C.

Krém: Vyšleháme šlehačku, přidáme smetanu, vanilkový a moučkový cukr, vše zamícháme.

Vychladlý piškot rozpůlíme na dvě častí, spodní část pokryjeme polovinou krému, navrch dáme ovoce, pak postup zopakujeme. Moučník dáme vychladit do ledničky na hodinu i více.

reklama