Losos na bílém víně s gratinovaným bramborem

Oloupeme brambory, omyjeme a krájíme na velice tenké plátky max. 3 mm, dáváme jednotlivě do pečící mísy, osolíme, opepříme, přidáme olej a dáme na 30 minut péct na 180 °C do rozpálené trouby.

Prostreno - 28.05.10 - Karin Fuentesova - hl.jidlo
Losos na bílém víně s gratinovaným bramborem

reklama

Postup

Oloupeme brambory, omyjeme a krájíme na velice tenké plátky max. 3 mm, dáváme jednotlivě do pečící mísy, osolíme, opepříme, přidáme olej a dáme na 30 minut péct na 180 °C do rozpálené trouby. Smetanu přelijeme do hrnku, přidáme větší část parmezánu a smícháme, vytáhneme brambory a zalijeme připravenou smetanou s parmazánem. Zbytkem parmazánu zasypeme vrchní část brambor. Dáme znovu péct na 150 °C a pečeme dalších 30 minut dokud nejsou brambory měkké.

Filet omyjeme, osolíme. Rozpálíme na pánvi olivový olej, do rozpáleného oleje přidáme bazalku a následně filet z lososa. Hřbet filetu opékáme více, poté otočíme, přidáme bílé víno a lehce dusíme.

Podáváme na talíři s hotovými brambory, ozdobíme listem bazalky.

 

Losos na bílém víně s gratinovaným bramborem


Ingredience na 1 porci:

  • 150 g lososového filetu
  • sůlbílé víno
  • bazalka
  • 4 brambory
  • 250 ml smetany
  • 100 g sypaného parmazánu
  • olivový olej

reklama