Makedonský řízek s bramborem a libečkem, šopský salát

Tento řízek se výrazně ochutí a obalí například v kukuřičných lupíncích.

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Martina Matoušková

Prostřeno! XII (9) 14.10. hl. chod
Makedonský řízek s bramborem a libečkem, šopský salát

reklama

Suroviny

5 ksvykostěná kuřecí horní stehna
5 stroužkůČesnek
5 lžičekplnotučná hořčice
5 plátkůŠunka
100 ghladká mouka
1 hrnekMléko
2 ksVejce
Kukuřičné lupínky
Strouhanka
2 kgbrambory
1 snítkalibeček
1 ořechMáslo
Sůl
Pepř
Šopský salát:
Sůl
Pepř
1 ksOkurka
2 ksPaprika
1 kslahůdková nebo červená paprika
2 lžíceOlivový olej
1 lžíceOcet
100 gBalkánský sýr

Postup

Stehna naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a hořčicí, přiložíme plátek šunky, obalíme ve strouhance smíchané kukuřičnými lupínky a opečeme v horkovzdušné troubě na 200 stupňů 20 minut do zlatova. Přílohoujsou uvařené brambor s libečkem a kouskem másla.

Hlavní chod podáváme se šopským salátem. Zeleninu očistíme a nakrájíme, před podáváním smícháme s olejem a octem, okořeníme a navrch dáme kostky balkánského sýra.

reklama