Nádivka s kopřivami

Mladé kopřivy dělají z velikonoční nádivky sezónní lahůdku, ale tady bylo těch kopřiv skutečně moc – a uzeného málo.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Tomáš Vrba

Prostřeno IX (15) ústecko 30.4. 2014 předkrm
Nádivka s kopřivami

reklama

Suroviny

3 kusyžemle
1 kusstřední cibule
100 gUzené maso
3 kusyVejce
50 gMáslo
100 mlMléko
1 dávkalisty mladých kopřiv
1 špetkaMuškátový oříšek
1 špetkaSůl

Postup

Žemle nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka

Přidáme dobře pokrájené kopřivové listy

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky

Smícháme žloutky, uzené maso, mléko, máslo, sůl a koření

Bílky vyšleháme do pěny a opatrně přimícháme nakonec

Hmotu rozprostřeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme dozlatova

Předkrm:

Nádivka s kopřivami a uzeným masem

reklama