Ossobuco alla Milanese se šafránovým rizotem

Známé italské jídlo bylo výborné, pro někoho ale byla rýže moc al dente a i šafránu by prý hostitel mohl v příloze ubrat.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Giorgio Sergi

Ossobuco alla Milanese se šafránovým rizotem
Ossobuco alla Milanese se šafránovým rizotem
Reklama

Postup

Na oleji pomoučené maso osmahneme dozlatova z obou stran a dáme stranou. Ve výpeku a přidaném másle pozvolna osmahneme na kolečka nakrájenou cibulku, šťávu opepříme, podlijeme vínem, necháme odpařit a poté přidáme vývar. Vrátíme maso, přiklopíme a dusíme na pánvi asi dvě hodiny.

Rizoto: Najemno pokrájenou šalotku zlehka orestujeme na másle, přidáme nepropranou rýži a ještě krátce restujeme. Poté přidáme bílé víno a šafrán a necháme vyvařit. Pak už jen postupně, po troškách podléváme vývarem a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 15 až 18 minut. Před podáváním můžeme zjemnit kouskem čerstvého másla a dochutit strouhaným parmazánem. Servírujeme v hlubokém talíři, dochucené gremolatou.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama