Pad Thai

I Světlana dělala dva předkrmy. A v obou byly krevety, naštěstí se sešly samé milovnice krevet

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Světlana Nálepková

VIP Prostřeno V (28) Nálepková - predkrm
Pad Thai

Suroviny

200 grýžové nudle
150 gpancetta (italská slanina)
1 dávkaOlej
100 gpředvařené, oloupané krevety
2 stroužkyčesnek nakrájený nadrobno
2 kusyčervené chilli papričky nakrájené na tenké pásky + chilli koření
3 lžícerybí omáčka
3 kusyjarní cibulky
1 dávkacitronová štáva
1 lžícehnedý cukr
1 lžičkaSůl
2 lžícepolévkové lžíce nasekaných, nasucho opražené nesolené arašídy
2 kusyVejce

reklama

Postup

Podle návodu na obalu připravíme rýžové nudle

Když jsou hotové, přelijeme je studenou vodou a odložíme stranou

Do woku dáme olej, přidáme česnek, chilli a nakrájené krevety

Vše opečeme

Přidáme cibulku a chilli a opět asi minutu opékáme

Přidáme hotové rýžové nudle rybí omáčku, citrónovou šťávu, cukr a arašídy

Trochu opečeme, směs shrneme na jednu stranu pánve a na tuto volnou část pánve vylijeme v hrnku rozmíchaná vejce

Chvíli je mícháme a zapracujeme do směsi

Vše spolu důkladně promícháme, dokud nejsou vejce uvařená a ihned podáváme

Předkrm:

Pad Thai

reklama