Palačinka se zmrzlinou

Jediná věc, která se hostitelovi Oldřichovi nepovedla, byla přešlehaná čtyřicetiprocentní šlehačka, jinak ale palačinky k této opulentní národní vydařené večeři báječně pasovaly

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Oldřich Navrátil

VIP Prostřeno V (30) Navrátil - dezert
Palačinka se zmrzlinou

reklama

Suroviny

500 mlMléko
250 ghladká mouka
1 dávkalžička a půl cukru
2 kusyVejce
250 gTřešně
250 gJahody
1 kusVejce
1 špetkaSůl
1 dávkatroška oleje

Postup

Do mléka přisypeme mouku, aby se výsledné těsto táhlo tzv

na nit, nesmí být moc husté

Přidáme cukr, vejce, sůl a olej a vařečkou nebo šlehačem pečlivě rozmícháme

Na malém množství oleje a horké pánvi usmažíme tenké palačinky, dáme na talíře a ozdobíme zmrzlinou, jahodami či jiným sezonním ovocem a domácí šlehačkou

Dezert:

Palačinka se zmrzlinou a jahodami

reklama