Panenská vepřová panenka Wellington

Svíčková Wellington je sice světoznámá, ale její původ je těžko prokazatelný. Jedna z verzí přisuzuje otcovství prvnímu vévodovi z Wellingtonu.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Veronika Fričová

 Prostřeno VII (21) Ústecko  4.6. 2013 předkrm
Panenská vepřová panenka Wellington

Suroviny

200 gAnglická slanina
1 kusvětší vepřová panenka
1 kusplát listového těsta
1 kusZakysaná smetana
1 dávkabalení žampionů
1 dávkabylinky dle chuti
1 špetkasůl a pepř
1 dávkakousek másla
Reklama

Postup

Na másle si orestujeme žampiony

Na potravinářskou fólii si rozložíme slaninu, umixované orestované žampiony, na to položíme očištěnou a ochucenou panenku

Zabalíme opatrně do fólie a rolujeme, tak abychom vytlačili vzduch

Dáme do lednice

Poté si na fólii dáme rozválený plát listového těsta, na okraj položíme naši panenku a zavineme

Potřeme vajíčkem a pečeme asi 30 – 45 minut, aby vnitřek zůstal narůžovělý a těsto bylo krásně zlatavě křupavé

K jídlu chutná dobře vychucený italský listový zeleninový salátek se zálivkou

Pečivo už není potřeba

Předkrm:
Panenská vepřová panenka Wellington, salátek, zálivka

Reklama
Reklama