Panna cotta s jahodami a mojito přelivem

I tradiční italský dezert se hostiteli velmi povedl.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Giorgio Sergi

Panna cotta s jahodami a mojito přelivem
Panna cotta s jahodami a mojito přelivem
Reklama

Postup

Želatinu smícháme se dvěma lžícemi vlažné vody. Smetanu, cukr a vanilkový lusk dovedeme k varu a chvilinku povaříme. (Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, semínka vyškrábneme do smetany a hodíme tam i vyškrábaný lusk.) Vyvařený lusk vyndáme a poté přidáme želatinu.

 

 

Panna cottu nalijeme do formiček vymazaných olejem. Dáme na 4-6 hodin vychladit do lednice, pak vyklopíme z formiček a podáváme například se svařeným ovocem.

 

 

V jiném hrnci si uvaříme jahody s limetkovou šťávou a cukrem, až vznikne „omáčka“.na dezert.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama