Parmská šunka s gorgonzolou a fíky

Hostitel chtěl soupeře oslnit, proto připravil dva předkrmy – zajímavý salátek a teplou rybu.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Kamil Jan Svoboda

Prostreno! XV (14) 28.4. pred
Parmská šunka s gorgonzolou a fíky

Suroviny

15 plátkůParmská šunka
2 lžičkyMed
2,5 lžícebalzamikový ocet
7 lžicpanenský olivový olej
7 kszralé fíky
rukola
100 gGorgonzola
Reklama

Postup

Fíky podélně nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na servírovací talíře. Na každý rozdělíme 2–3 plátky šunky, pár kousků gorgonzoly a na závěr listy rukoly.

Na zálivku si v misce smícháme olivový olej, ocet a med. Dobře promícháme a těsně před servírováním zlehka přelijeme každou porci.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama