Paštika z kachních jater

Prý vynikající paštika, která s pomocí tyčového mixéru trvá chvilku. Důležité je dobré červené víno, z krabičky to neuděláte, vzkazuje dobrý kuchař Oldřich.

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Oldřich Navrátil

VIP Prostřeno V (30)  Navrátil - predkrm
Paštika z kachních jater

reklama

Suroviny

100 gMáslo
1 dávkasůl a pepř
1 kusCibule
3 stroužkyČesnek
500 gkachní játra
150 mlkvalitní červené víno
1 dávkahrst čerstvého tymiánu
1 dávkahrst sušených brusinek
1 dávkahrst špalíčku mandlí
1 dávkatousty k podávání

Postup

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, kterou orestujeme, a rozmačkaný česnek

Vložíme játra, která též lehce orestujeme a zalijeme je červeným vínem, které necháme téměř vypařit

Hotovou směs dáme do nádoby, přidáme tymián, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem

Nakonec přisypeme sušené brusinky a mandle

Hotovou paštiku přendáme do misky, uhladíme a dáme do lednice na 3 hodiny ztuhnout

Předkrmy:

Paštika z kachních jater

reklama