Pečená vepřová kolena

Kolena nejprve očistíme. Poté nasolíme a očesnekujeme a spolu s cibulí, novým kořením a bobkovým listem vaříme asi 2 až 2,5 hodiny. Vytáhneme, necháme okapat a vložíme na plech.

Prostřeno - 25.10. hl. jidlo
Pečená vepřová kolena
Reklama

Postup

Kolena nejprve očistíme. Poté nasolíme a očesnekujeme a spolu s cibulí, novým kořením a bobkovým listem vaříme asi 2 až 2,5 hodiny. Vytáhneme, necháme okapat a vložíme na plech. Mírně podlijeme olejem a pečeme v troubě přibližně na 180 °C. Během pečení podléváme. Pečeme minimálně další hodinu. Cílem je zcela měkké maso. Během pečení potíráme směsí z medu, česneku a koření.

Asi 30 minut před dopečením vložíme na čtvrtky nakrájená oloupaná jablka a pečeme společně. Chutě se propojí. Po dopečení kolena vyjmeme a zbylou šťávu scedíme. Přidáme červené víno a ještě povaříme. Omáčka poslouží jako ozdoba či podklad pod kolena.

K tomuto masu podáváme pečivo, hořčici, jablka s křenem, kysané zelí nebo domácí nakládané okurky.

 

Hlavní chod

Pečená vepřová kolena na jablkách a medu


Ingredience:

  • 5 zadních vepřových kolen
  • cibule
  • česnek
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 1 kg jablek
  • med
  • červené víno

Reklama
Reklama