Pečený pstruh se šťouchaným bramborem

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Barbora Škodová

Prostreno! XIV (15) 24.11. hl ch
Pečený pstruh se šťouchaným bramborem

reklama

Suroviny

5 ksPstruh
1/2Máslo
1 ksCitron
1 stroužekČesnek
4 kspórek
Sůl
1,5 kgbrambor
Anglická slanina
Pepř

Postup

Pstruhy omyjeme, očistíme a vložíme do pekáče, pokryjeme kolečky citronu, potřeme česnekem, osolíme, pokryjeme vločkami másla a kolečky pórku. Nejprve pečeme 10 minut na 200 stupňů a poté asi 20 minut na 150 stupňů. Oloupané brambory uvaříme doměkka, až se téměř rozpadají. Mezitím osmahneme na másle dozlatova najemno nakrájenou slaninu a pórek. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Přidáme připravenou směs a dle potřeby ohřáté mléko.

reklama