Piškotová roláda podávaná s jemným krémem a ovocem

Poslední hostitelka neodflákla ani svůj poslední chod a pustila se do pečeného moučníku.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Dagmar Tonková

Prostreno! XV (16) 12.5. dez
Piškotová roláda podávaná s jemným krémem a ovocem

reklama

Suroviny

džem na pomazání rolády
Těsto
5 ksVejce
3 lžícehladká mouka
2 lžíceKakao
5 lžickokosový cukr
1/2Kypřicí prášek
špetkaSůl
Krém do rolády
2 ksvanilkový puding
500 mlMléko
375 gMáslo
1 vaničkaTvaroh
Krém k podávání
2 ksodtučněný tvaroh
1 sáčekprotein karamelové příchuti s medem
med na doslazení
100 gkokosový olej
Na dohotovení
Jahody
Horká čokoláda
ovoce dle libosti

Postup

Na těsto na roládu si oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a pak vyšleháme i žloutky s cukrem. Poté postupně přidáváme mouku a kakao, nakonec jen lehce přidáme sníh z bílku. Těsto pečeme deset minut na pečicím papíru v troubě zahřáté na 170°C, po upečení zarolujeme pomocí vlhké utěrky. Těsto potřeme libovolným džemem (jahoda, ostružina, malina, třešně aj.). Na džem rozetřeme máslový krém a roládu zarolujeme. Dáme uležet do chladu.

Poté si připravíme lehký krém: tvarohy ušleháme s proteinem, kokosovým olejem a medem. Necháme vychladnout. Na dozdobení si připravíme jahody namáčené v čokoládě.

reklama