Plněná vejce a rajčata

Plněná rajčata už byla v pondělí, tentokrát je doplnila vejce s několika druhy pomazánek, rajčata naplnila paní Jaroslava veganskou pomazánkou.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jaroslava Klvačová

Prostřeno VIII (12) Brno 6.11. 2013 předkrm
Plněná vejce a rajčata

reklama

Suroviny

5 kusůuvařená vejce
5 kusůrajčata
první náplň:
50 gMáslo
2 lžičkynastrouhaný nebo naložený křen
2 kusySmetanový sýr
1 špetkaSůl
druhá náplň:
50 gMáslo
150 gNiva
1 špetkaSůl
třetí náplň:
50 gMáslo
2 kusySmetanový sýr
náplň do rajských jablíček:
1 dávkaceler

Postup

Pět vajec si uvaříme natvrdo. Když vychladnou, podélně je rozpůlíme a žloutky vyjmeme. Rovnoměrně je rozdělíme a postupně smícháme se třemi přísadami: křenem, nivou a sardelovou pastou. Druhou a třetí pomazánku nemusíme solit, protože niva a sardelová pasta jsou dostatečně slané.

Z rajčat skrojíme vršek a naplníme je pomazánkou podle vlastního výběru. Jaroslava zvolila náplň z nastrouhaného celeru a drcených oříšků, čímž si splnila povinný úkol na veganskou pomazánku.

Předkrm:
 Plněná vejce a rajčata, pečivo

reklama