Plněný závitek, rýže

I když Pavel neříká svému chodu španělský ptáček, diváci tentokrát mohou po několika pokusech z minula vidět, jak se takový dobrý ptáček dělá a dokončuje.

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Pavel Čech

Prostřeno! XII (4) 8.9. hl. chod
Plněný závitek, rýže

reklama

Suroviny

5 kshovězí plátky
2 ksVejce
kus slaniny
200 ggothajský salám
2-3 ksOkurka
1 ksCibule
tuk (sádlo, olej)
Sůl
Pepř
Hořčice

Postup

Plátky nejprve dobře naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme hořčicí. Pokladem kousky natvrdo uvařeného vejce, salámu, okurky, slaniny, dobře zabalíme, ovineme nití a na cibuli a sádle dobře orestujeme. Zalijeme ideálně vývarem a v tlakovém hrnci vaříme (dusíme) doměkka. Na konci maso vyndáme, nitě odstraníme, šťávu z masa vydusíme na tuk, zahustíme moukou a dochutíme. Povaříme na dobrou omáčku.

Podáváme s pytlíkovou rýží, kterou při podávání podáváme hezky naservírovanou na kopečky, ozdobené petrželkou.

reklama