Salát
Postup přípravy
Vepřové maso naložíme přes noc do oleje se lžičkou soli a kořením dle chuti. Ostatní druhy masa můžeme připravit těsně před grilováním.
Omyté brambory nakrájíme na čtvrtky a obalíme je v oleji s kmínem, solí, příp. dalším kořením.
Brambory s masem naskládáme na plech a necháme pozvolna grilovat. Brambory jsou většinou hotové dřív, proto je nutné je odendat včas. K masu můžeme přidat grilovanou zeleninu.
Přílohy Zeleninové saláty
Ingredience:
1. salát: 500 g mrkveocetcukr
postup:
Očištěnou mrkev nastrouháme a přidáme ocet a cukr dle chuti.
2. salát: 1 hlava ledového salátu1 konzerva kukuřice1 balení cherry rajčátek
postup: Vše pokrájíme na kousky a smícháme. Můžeme přidat dresink, ale salát je chutný i bez něj.
Hlavní chod
Překvapení na grilu
Ingredience (pro 3 osoby):
- 250 g vepřové krkovičky
- 250 g uzených kuřecích stehen
- 500 g lososa
- 450 g brambor
- různé směsi koření (grilovací, na ryby ap.)
- sůl
- olej