Smažený kapr, bramborý salát

Vánoční opáčko připomněl i hlavní chod. Vášnivý rybář Záboj předvedl, jak vykostit kapra.

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Záboj Mayerhöfer

Prostřeno IX (9) Karlovarsko 18.3. 2014 hl. chod
Smažený kapr, bramborý salát

reklama

Suroviny

3 kusykapr
trojobal:
200 ghladká mouka
2 kusyVejce
400 gStrouhanka
1 dávkaolej na smažení
1 špetkaSůl
těstíčko-pikant:
1 kusVejce
100 mlpiva
200 mlMléko
100 ghladká mouka
2 stroužkyČesnek
2 lžičkysladká paprika
1 špetkachilli a sůl
bramborový salát:
10 kusůbrambory
2 kusymrkev
200 gceler
1 kusPetržel
2 lžíceHořčice
3 kusysterilované okurky
1 kusmenší cibule
3 kusyvejce na tvrdo
350 gMajonéza
1 špetkasůl a pepř

Postup

1. Ze tří kaprů oddělíme hlavy, které použijeme na polévku. Z jednoho odřízneme podkovy, ze zbytků naděláme filety.

2. Podkovy obalíme v trojobalu a dáme smažit na olej nebo přepuštěné máslo.

3. Filety namočíme do prošlehaného pikantního těstíčka a dáme smažit do jiné pánve.

4. Bramborový salát: Brambory a očištěnou zeleninu povaříme a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nakrájíme (nebo protlačíme mřížkou) na kostičky, taktéž zeleninu. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a sterilované okurky. Vejce také nakrájíme a přidáme. Dále přidáme hořčici, sůl, pepř a nakonec majonézu a vše promícháme a dáme rozležet do lednice.

Hlavní chod:

Smažený kapr podkova a filet z kapra v pivním těstíčku, bramborový salát

reklama