Švestkové knedlíčky

Lehce osolené mléko vaříme s cukrem. Během varu přidáváme mouku, a to až do zhoustnutí. Měli bychom dosáhnout konzistence hustší krupicové kaše.

Prostřeno - 3.11. dezert
Švestkové knedlíčky
Reklama

Postup

Lehce osolené mléko vaříme s cukrem

Během varu přidáváme mouku, a to až do zhoustnutí

Měli bychom dosáhnout konzistence hustší krupicové kaše

Po vychladnutí přendáme na vál, zapracujeme vajíčko a další mouku, aby těsto nelepilo

Z těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na kousky, do kterých balíme vypeckované švestky

Na knedlík jednu

Vaříme asi 10 minut

Jakmile knedlíky vyplavou, je hotovo

  Na talířích posypeme tvarohem nebo mákem, pocukrujeme a omastíme rozpuštěným máslem

 

Švestkové knedlíčky


  • Ingredience:
  • 500 ml mléka
  • sůl
  • 2 lžíce cukru
  • hrubá mouka
  • 1 vejce
  • švestky

Na posypání:

  • tvaroh
  • mák
  • cukr
  • máslo

Reklama
Reklama