Sýrové kuličky, bagetka

Hosté ocenili, že příchutí navrchu bylo hned několik a vnitřek kuliček také neměl jednu monotónní chuť.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Daniela Matunová

Prostřeno IX (7) Praha 6.3. 2014 předkrm
Sýrové kuličky, bagetka

reklama

Suroviny

1 kusPomazánkové máslo
200 gEidam
1 kusžervé kapie
2 stroužkyČesnek
50 gNiva
50 gHermelín
2 lžičkysušená pažitka
1 lžičkaharrisa
na obalení:
1 dávkačerstvá pažitka
1 dávkamletá sladká paprika
1 dávkastrouhaný parmezán
1 dávkamleté vlašské ořechy

Postup

1. Eidam nastrouháme na jemném struhadle a rozdělíme na čtyři části. Podle příchutí přidáme pomazánkové máslo a sušenou pažitku a umícháme tužší pomazánku. Nebo přidáme kapiové žervé a lžičky Harissy. Do třetice k eidamu přidáme pomazánkové máslo a česnek.

2. Na hrubším struhadle nastrouháme nivu a hermelín. Přidáme další pomazánkové máslo a zbytek nastrouhaného eidamu. Všechny pomazánky dáme vychladit aspoň na hodinu do ledničky.

3. Vychlazené hmoty vyjmeme a tvoříme z nich kuličky, které obalujeme podle příchutě: Pažitkové v čerstvě nasekané pažitce, žervé s Harissou ve sladké mleté paprice, česnekové v mletých ořeších a ty z nivy ve strouhaném parmezánu. Podáváme se světlou a tmavou bagetkou.

Předkrm:
Sýrové kuličky čtyř barev, bagetka

reklama