Tataráček z lososa s opečeným toustem

Přestože někteří ochutnali předkrm ze syrové ryby poprvé, rybí tatar uspěl.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Nela Zelenáková

Prostreno! XIV (18) 13. 12. pred
Tataráček z lososa s opečeným toustem

reklama

Suroviny

5 kslosos bez kůže
2 lžícenasekaný kopr
2 ksšalotky na drobno/červená cibule
1 lžíceOlivový olej
1 lžícecitronová štáva
1 lžícedijónská hořčice
mořská sůl
čerstvě mletý pepř

Postup

Lososa nakrájíme na drobné kousíčky, rybu nejlépe naškrábeme špičkou ostrého nože. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný kopr. Smícháme v misce s dijonskou hořčicí, šťávou z citronu, olivovým olejem, solí a pepřem, necháme pět minut odpočinout. Tatarský biftek podáváme vychlazený s opečeným toustovým chlebem a porci ozdobíme pár lístky polníčku a dílky citronu.

reklama