Tiramisu

Na Gabrielině moučníku se potvrdilo, že tiramisu se má poprášit kakaem o dost dříve, než se podává. Kakaa bylo hodně a hlavně dráždilo nosy hostů.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Gabriela Bendová

Prostřeno! XIII (4) 8.2. dezert
Tiramisu

reklama

Suroviny

1 balenídětské piškoty
2 baleníPomazánkové máslo
500 mlsmetana ke šlehání (31%)
cukr moučka
silná káva s rumem

Postup

Z másel, šlehačky a cukru vyšleháme krém. Uvaříme si silnou kávu a necháme ji vystydnout,přidáme do ní malý panáček rumu. Na střídačku skládáme do formy piškoty namočené v kávě s rumem, první vrstvu potřeme naším krémem a takto pokračujeme. Končíme krémem, ozdobíme kakaem a mátou. Dáme vychladit do lednice.

reklama