Tiramisu

Kávy musí být tak akorát a neměla by být horká, piškoty stačí svlažit ve vystydlé kávě jen lehce.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Josef Nesvorný

Prostreno! XIV (20) 17. 1. dez
Tiramisu

reklama

Suroviny

2 kelímkysmetana ke šlehání (33%)
2 kelímkyPomazánkové máslo
2 balenícukrářské píškoty
2 ksztužovač šlehačky
2 šálkyčerná káva
likér Amaretto
Kakao
Cukr

Postup

V míse si vyšleháme obě smetany spolu se ztužovačem a šleháme do zhoustnutí. Poté pomálu přidáváme pomazánkové máslo a cukr. Připravíme si dortovou formu, do které vkládáme piškoty namočené v silné chladné kávě, pokapeme amarettem, dáme vrstvu krému, poté opět piškoty a krém. Nakonec posypeme kakaem a necháme ztuhnout v ledničce aspoň pět hodin.

reklama