Vaječná tlačenka s křupavým toastem

Dobře ochucený známý předkrm s minimem masa, které Gabriela skoro nejí.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Gabriela Bendová

Prostřeno! XIII (4) 8.2. předkrm
Vaječná tlačenka s křupavým toastem

reklama

Suroviny

6 ksVejce
1 ksCibule
200 gměkký salám
250 gmajolka
1 kostkamasox
1 ksleniceKunovjanka
Želatina

Postup

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, cibuli, salám a naloženou zeleninu Kunovjanku nakrájíme na kousky, k tomu přidáme majolku. Nálev ze zeleniny nevyléváme a doplníme jej do 300ml vodou a rozdělíme na poloviny. V první rozvaříme kostku masoxu a v druhé želatinu na vaječnou tlačenku. Necháme zchladnout. Potom vše smícháme, rozdělíme do mističek nebo velké formy na srnčí hřbet a dáme do lednice ztuhnout. Podáváme s pečivem.

reklama