Vanilkové tiramisu
Tomáš šel na tiramisu chytře. Jedno si připravil večer v klidu a nechal ho pěkně rozležet, další udělal stejně, aby nepodváděl, ale nikdo o něj moc nestál, takže si soupeři na posledním chodu týdne opravdu pochutnali.
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
5 ks | Vejce |
likér Amaretto | |
1 ks | vanilkový lusk |
500 g | Mascarpone |
2 lžíce | Kakao |
5 lžic | Cukr |
cukrářské píškoty | |
Káva |
Postup
Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, vanilku a vyšleháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidáme mascarpone a rozšleháme, až se žloutky s mascarpone dokonale spojí. Přidáme sníh a opatrně zamícháme tak, aby sníh nespadl. Připravíme si silnou kávu, do které přidáme amaretto. Piškoty budeme do této vychladlé kávy s mandlovým likérem namáčet z obou stran. Vyskládáme je do nádobky, ve které budeme tiramisu podávat. Na piškoty naneseme vrstvu krému a na krém opět dáme druhou vrstvu piškotů a na ně opět naneseme krém. Na závěr posypeme moučník zlehka kakaem.