Vepřové medailonky s „amerikama“
Vepřové, sýr, uzené a americké brambory – jak to máme rádi
Doba přípravy: do 2 hodin

Suroviny
1.5 kg | vepřové kýty |
1 dávka | plnotučná hořčice |
1 špetka | sůl a pepř |
1 kus | Cibule |
150 g | moravské uzené |
150 g | plátková gouda |
1 dávka | Olej |
1 dávka | brambory |
1 špetka | americké koření |
1 dávka | rajče, okurka a paprika na oblohu |
Postup
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a trochu opepříme a zprudka opečeme na pánvi
Po vychladnutí potřeme hořčicí, přidáme moravské uzené, podlijeme trochou vývaru a dáme péct do předehřáté trouby na 150 °C
Přibližně po 45 minutách maso vyndáme a přidáme sýr asi čtvrt hodiny před podáváním
Necháme zapéct
Podáváme s americkými brambory
Hlavní chod:
Vepřové medailonky s „amerikama“