Vepřové výpečky, zelí a domácí houskový knedlík

Maso můžeme také podlít světlým nebo černým pivem. Knedlík vyrobil den předem Pepův partner.

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Josef Nesvorný

Prostreno! XIV (20) 17. 1. hl ch
Vepřové výpečky, zelí a domácí houskový knedlík

reklama

Suroviny

500 gvepřové plecko
Sůl
kmín
Pepř
2 ksCibule
4 ksČesnek
Vývar
zelí
2 sáčkyKysané zelí
2 lžíceCukr
1 ksvařená brambora

Postup

Maso opláchneme a nakrájíme na větší kostky, dáme do pekáče, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme česnek, kusy cibule, podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme na 200 stupňů přibližně hodinu a půl.

Zelí: Do hrnce dáme zelí, zalijeme vodou, ochutíme vegetou, solí a kmínem a necháme vařit a pod pokličkou dusit. Hotové zelí zahustíme vařenou bramborou, kterou nastrouháme najemno, dle libosti můžeme dochutit cukrem.

Domácí knedlík: Do mísy dáme mouku, špetku soli, špetku cukru, droždí, vejce, přidáme vlažnou vodu, vše řádně promícháme a necháme vykynout. Po vykynutí tvoříme šišky, které vaříme ve vroucí osolené vodě.

reklama